fbpx

Natuurlijke deodorant, bestaat dat?

Daar kunnen we héél kort over zijn.. ja, dat bestaat! Maar ja, dat is wel heel kort door de bocht hè.. daarvoor heb ik deze blog niet gemaakt!

Ik wil je graag kennis laten maken met de natuurlijke deodorant van “Lekkerineenpotje” die je niet spuit maar smeert! Even wennen, dat wel.. maar als je eenmaal om bent… Dan wil je écht niet meer terug hoor!

Laten we bij het begin van Lekkerineenpotje beginnen:

Lekkerineenpotje is een cosmeticalijn geboren (aan een keukentafel in Utrecht) uit een ideaal: “écht natuurlijke cosmetica de norm maken”.

​In 2014 is lekkerineenpotje opgericht door Dewi en werd er een lijn gestart met scrubs op basis van koffie, havermout en suiker, bodybutters van opgeklopte kokosolie en voetenbadjes van magnesiumzout. Alles zat in mooie glazen potjes en in theorie zou je alles zo op kunnen eten.

Van klein naar groot

​Inmiddels is Lekkerineenpotje na een pitch gewonnen te hebben in een nieuwe fase en positioneren zij zich echter puur met hun best-lopende product:  natuurlijke deodorant.

De beslagkommen waar alles in werd gemaakt zijn ingeruild voor 100-liter tanks waar alle plantaardige oliën zorgvuldig in worden gesmolten en gemengd.

Dus klein begonnen aan de keukentafel, maar inmiddels uitgegroeid tot een “serieus” bedrijf, die staat voor écht natuurlijke deodorant.

Jouw huid:

Jouw huid heeft echt geen baat bij parabenen, alcohol, parfum, aluminium en dierlijke stoffen. Daarom maakt lekkerineenpotje producten met enkel natuurlijke en biologische ingrediënten.
Bij Lekkerineenpotje vinden ze het belangrijk dat je weet wat er allemaal in je deodorant zit en daarom zijn de labels in duidelijke taal geschreven. Voor meer informatie over wat er wel in de deodorant zit klik hier.

Onze dieren

Met trots verkondigen wij dat Lekkerineenpotje producten 100% geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs. Automatisch zijn deze producten hierdoor ook Halal.

De producten zijn niet alleen op plantaardige basis, maar worden ook absoluut niet op dieren getest!

​Wij vinden dieren leuk en we vinden dat dieren en cosmetica niets met elkaar te maken zouden moeten hebben.

Onze aarde

De plastic soep groeit elke dag en wij willen als bedrijf hier zo min mogelijk aan bijdragen.  Mede daarom hebben wij ook gekozen voor Lekkerineenpotje, omdat zij hun deodorant verkopen in een kartonnetje en een blikje, beide kun je recyclen!

Mijn ervaring:

Zelf heb ik de natuurlijke deodorant van Lekkerineenpotje een tijdje getest, om te ervaren of het ook doet wat het moet doen. Want een natuurlijke deodorant betekend niet direct dat de zweetgeur ook daadwerkelijk gemaskeerd wordt.

Ik heb twee soorten zelf uitgetest namelijk de lavendel en de neutrale geur.

De lavendel deodorant heb ik als eerste getest.  Ik hou van de lavendelplant en zijn geur. De geur komt je te gemoed als je het potje opent. Heer-luk! De deodorant is zacht genoeg om makkelijk uit het potje te halen met je vinger en onder je oksel te smeren. Na een dag  werken -inclusief zweet momenten-, rook ik aan het einde van de dag géén zweetgeur (Hiep hiep!) maar de lavendelgeur. De natuurlijke lavendel deodorant is door de keuring heen! CHECK!

Nadat ik overtuigd was van de Lavendel deodorant heb ik het potje met de Neutrale deodorant ook aan een serieuze test onderworpen.. Toen ik het potje opende rook ik niets.. echt he-le-maal niets! Ik heb een redelijk gevoelige neus, dus dat is best knap. Deze deodorant is minder makkelijk smeerbaar dan de Lavendel. Maar het is goed te doen als je met je nagel de deodorant uit het potje schraapt. Door de warmte van de oksel(huid) werd hij snel zacht en is hij gemakkelijk te smeren onder de oksel. Na een dagje ploeteren en ook weer met zweetmomentjes, rook ik aan het einde van de dag een hele, hele lichte zweetgeur in het shirt. Maar onder mijn oksels rook ik het niet! Die zeer lichte zweetgeur rook ik doordat ik met mijn neus zo ongeveer in mijn shirt zat. Mensen in de omgeving zullen het niet geroken hebben!

Mijn conclusie:

Kortom, al deze bovenstaande punten maakt Lekkerineenpotje Deodorant een heel fijn (h)eerlijk én werkend product die je met een gerust hart kan gebruiken. Zelf ga ik wanneer een van de potjes leeg is de Pepermunt & Rozemarijn ook testen. Ik ben benieuwd hoe die deodorant is!

Welke geur zou jij kiezen van Lekkerineenpotje de Lavendel, Pepermunt & Rozemarijn of de Neutrale geur?