Gratis verzenden voor jou vanaf €65 (NL)

Natuurlijke Kindermake-up zonder schadelijke stoffen Deel 2:

Het is ruim een jaar geleden dat ik de eerste blog over troepvrije kindermake-up schreef. Wil je die blog (nog een keer) lezen? Klik dan hier: Kindermake-up zonder troep.

Kort gezegd; na het vinden van een veilige waterbasis kindernagellak, ben ik in 2018-2019 lang op zoek geweest naar natuurlijke kindermake-up zonder schadelijke stoffen. In eerste instantie was ik er naar op zoek voor mijn dochter (omdat ze net als mama, ook graag make-up op deed), in de tweede plaats om te kunnen verkopen in mijn webshop Sus n Eco.
Uiteindelijk kwam ik in Australië terecht bij het merk No Nasties, wat opgezet is door Natalia. Wil je het verhaal van No Nasties lezen? Klik dan hier: No Nasties Kinder Speel-Make-up.

Foto: Namaki Cosmetics

Veilige Speelmake-up uit Europa?

Inmiddels verkopen we als één van de weinige in heel Europa deze veilige speelmake-up van No Nasties. Ik zie dat de vraag naar kindermake-up zonder schadelijke stoffen blijft groeien. -Zeker nu Sinterklaas en Kerst voor de deur staan.- Wat super fijn is, want steeds meer mensen zijn zich er van bewust, dat make-up met chemische toevoegingen écht niet goed is voor de huid van je kind. Mede doordat de vraag blijft groeien, zijn we niet gestopt met zoeken naar troep vrije kindermake-up. Want wat No Nasties in Australië kan, kan in Europa natuurlijk ook. We zijn echt enorm blij met wat Natalia heeft bereikt en ontwikkeld met No Nasties.  Alleen het is wel zo’n 16.000 kilometer hier vandaan. Waardoor het een hele onderneming is om het hier te krijgen. Geen probleem, ik doe het met alle liefde voor je. Maar het kan naar mijn idee ook duurzamer.

Daarom ging ik verder met de zoektocht naar natuurlijke speel make-up zonder schadelijke stoffen in Europa. Begin maart 2020, kwam Suncoat Girl met nieuwe veilige speel make-up! Jeeh, er werd hier een dansje gedaan! Want Canada (waar het officieel vandaan komt)is hier zo’n 6000 kilometer vandaan.  We verkopen daarom sinds begin 2020 als een van de eerste in Nederland dus ook de veilige make-up sets met nagellak, oogschaduw en lipgloss van Suncoat Girl.

 

Namaki- My secret Play Make-up

Namaki- My secret Play Make-up set

Eindelijk ook in Europa!

Maar mijn zoektocht stopte ik niet… toen stuitte ik dit jaar op het merk Namaki. Dit Franse merk staat bekend om zijn natuurlijke schmink en peel-off waterbasis nagellak. Wat beide enorm fijn en gemakkelijk is in gebruik als zeg ik het zelf.. 😉

Sinds dit najaar (2020) hebben ze ook een prachtige oogschaduw set en lippenbalsem in het assortiment!

Ik deed weer een dansje toen ik het bericht ontving! Eindelijk een Europees merk wat denkt aan onze kinderen die ook willen make-uppen! Whoehoe!

De oogschaduw set “My Secret Play Make-up” bestaat uit 7 prachtige kleuren oogschaduw. Het is op een basis van mica en verrijkt met rijstpoeder, waardoor ze zacht en zijdeachtig aanvoelen. Door de mica en rijstpoeder trekt de oogschaduw niet in de huid, waardoor het geen negatief effecten kan hebben voor de huid of intern in het kinderlichaam. Over de verpakking heeft Namaki ook echt nagedacht. Het is een compacte verpakking van zo’n 10  bij 10 cm, gemaakt van papier/karton, waardoor het na gebruik grotendeels in de papierbak kan verdwijnen.

De lippenbalsems van Namaki zijn niet alleen leuk om mee te spelen door de prachtige kleurtjes, maar ze zijn ook nog eens goed voor de huid!  Het verzorgd de huid licht, waardoor de lippen zacht gaan aanvoelen. 

Alle producten van Namaki worden in Europa geproduceerd, waardoor de kilometers die het aflegt vele malen minder is dan de andere merken die de natuurlijke speel make-up produceren.

We zijn erg tevreden over het merk Namaki en zijn blij dat wij als een van de eerste jou dit product mogen aanbieden!

Mijn zoektocht blijft door gaan! Wie weet is de volgende stap een Nederlands merk..

Radar – Avro Tros:

Vorige maand (november 2020) heeft Radar van Avro-Tros een uitzending gewijd aan hormoon verstorende stoffen in cosmetica. Hier vindt je de blog en het fragment: Radar – Hormoon verstorende stoffen. Dit is zo’n een belangrijk iets wat veel mensen nog niet weten. Die uitzending ging vooral over cosmetica voor volwassenen. Maar dit geldt net zo hard voor kindercosmetica. Bij kindercosmetica is het eigenlijk nog erger. Gezien de huid en het lichaam van een kind veel dunner /gevoeliger is omdat het nog in de groei is, kan het veel schadelijker zijn voor het kind!

Gelukkig zijn er steeds meer fijne alternatieve! Ik blijf op zoek voor jou(w kindje) om de meest natuurlijke en veilige speel make-up in ons assortiment te hebben.

Veel Liefs,

Carola

 

Namaki Lippenbalsem Vanille

Foto van Namaki Lippenbalsem Vanille