Gratis verzenden voor jou vanaf €65 (NL)

The Lekker Company zonnebrand

The Lekker Company heeft sinds juni 2021 een eigen zonnebrand crème. Er zijn vragen ontstaan over de ingrediënten die in de zonnebrand zitten. The Lekker Company heeft daar een Engelse blog over geschreven. Deze hebben we voor je vertaald:

Wat zit er in The Lekker Company natuurlijk zonnebrandcrème?

Onze eerste stap bij het ontwikkelen van Lekker’s natuurlijke zonnebrandcrème was, om ervoor te zorgen dat de ingrediënten die we kozen om te gebruiken niet alleen effectief zijn in het beschermen van je huid tegen UVA- en UVB-stralen. Maar even veilig zijn voor de individuele gezondheid en onze omgeving (wezens, koraal en etc). Ik weet het, onze checklist was behoorlijk uitgebreid, maar zo begon het. Door ons proces kwamen we erachter dat de meest vertrouwde natuurlijke zonbeschermers zinkoxide en titaniumdioxide waren.

Wat is zinkoxide en titaniumdioxide? Waar zijn ze goed voor?

Zowel zinkoxide als titaniumdioxide zijn natuurlijke ingrediënten op basis van mineralen die al eeuwenlang worden gebruikt in actuele huidverzorgingsproducten. Het meest geschikt in zonnebrandcrème vanwege het sterke UV-licht absorberende vermogen van de ingrediënten. Wanneer zinkoxide en titaniumdioxide worden gecombineerd, bieden ze een breed spectrum bescherming tegen zonnestralen en voorkomen ze dat de huidcellen beschadigd raken.
Zinkoxide biedt specifiek een breed scala aan voordelen die verder gaan dan UV-bescherming. Hoe?

1. Het ondersteunt de genezing van de huid. Zinkoxide kan helpen bij het verlichten van huidirritatie en rauwheid veroorzaakt door zonnebrand. Het bevordert ook huidverjonging door uw huid vochtig en schoon te houden.
2. Het is goed voor je teint. Zinkoxide reguleert niet alleen de talgproductie en voorkomt de vorming van olie op de huid, maar het helpt ook door de antimicrobiële eigenschappen te verminderen die gewoonlijk acne of puistjes veroorzaken.

Nano versus niet-nano? Gecoat versus niet-gecoat?

Nano-ingrediënten verwijzen naar deeltjes die kleiner zijn dan 100 nm. De nanovorm van zinkoxide en titaniumdioxide wordt vaak gebruikt in zonnebrandcrème, omdat het product hierdoor transparant kan worden aangebracht en gemakkelijk kan worden verspreid. Wanneer ze echter niet gecoat zijn, kunnen deze kleine deeltjes mogelijk worden opgenomen in de bloedbaan van het lichaam en als ze in de oceaan worden aangetroffen, kunnen ze een negatief effect hebben op het leven in zee.

The Lekker zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld door een team van specialisten, die de zinkoxide- en titaniumdioxidedeeltjes hebben gemodificeerd door ze te coaten met natuurlijke minerale ingrediënten die voorkomen dat de nanodeeltjes de huid binnendringen en in de bloedbaan terechtkomen. De coating doet geen afbreuk aan de actuele voordelen van zinkoxide en titaniumdioxide. Zelfs wanneer ze gecoat zijn, behouden deze ingrediënten hun eigenschappen en bieden ze een zeer effectieve UVA- en UVB-bescherming.
De coating is ook onoplosbaar in water en blijft bij het afwassen aan de deeltjes gebonden. Zelfs in het water fungeert de coating als een barrière die ervoor zorgt dat de deeltjes niet worden aangetast door zonnestraling en niet giftig zijn voor mariene organisme. Kortom, de coating zorgt ervoor dat de deeltjes milieuvriendelijk zijn en het koraalrif niet aantasten.

De coatings die we gebruiken:

De coatings die we gebruiken zijn aluminiumstearaat en aluminiumoxide. Deze ingrediënten zijn 100% natuurlijke & eco-veilige ingrediënten. Ze zijn niet hetzelfde als het aluminium in deodorant. Benieuwd hoe het verschilt en waar de coating voor zorgt?

Aluminiumstearaat:
Dit ingrediënt wordt toegevoegd om ervoor te zorgen dat de minerale UV-filters niet mengen, het stabiliseert de zonnebrandcrème om afbrokkelen te voorkomen. Dit is geen puur aluminium en dit ingrediënt vind je in veel planten en groenten (vergelijkbaar met zeep).

Aluminiumoxide:
Een mineraal wordt gebruikt om de UV-filters te coaten om ervoor te zorgen dat ze niet in je huid doordringen en in de bloedbaan worden opgenomen. Het voorkomt ook dat de ingrediënten gifstoffen afgeven die stress veroorzaken op het zeeleven en het koraalrif. Het helpt ook om de zonnebrandcrème transparant aan te brengen, zodat er geen witte waas op uw huid achterblijft.

Klik hier voor meer informatie over gecoate nanodeeltjes.