fbpx

Gratis verzenden voor jou vanaf €65 (NL)

Hoe verzenden wij de producten?

Tja, doordat wij een webshop zijn, kunnen we er niet omheen om de producten te versturen via een brievenbuspost of pakketbezorgservice. We proberen met het verzenden zo duurzaam mogelijk te denken, wat nog best lastig kan zijn als webshop.

Waar wij in ieder geval op letten zijn de volgende punten:

  • We doen ons best om de producten die wij verzenden zo compact mogelijk in te pakken voordat we het naar je toe te sturen. Dit doen wij zodat de postbezorgers niet met een half leeg bestelbusjes (door ons toe doen) hoeft rond te rijden.
  • Als de producten in een brievenbuspakketje verstuurd kunnen worden, doen wij dit ook. Helaas, kan je dan niet “precies” zien wanneer je pakketje exact komt. Een voordeel is dan weer dat je er niet voor thuis hoeft te blijven!
  • De verpakkingen die wij gebruiken zijn gemaakt van karton, wat gerecycled kan worden. Wanneer je een pakketje van ons ontvangt zou het fijn zijn als je het doosje bewaard, zodat je het weer kan gebruiken om zelf iets in te versturen.
  • Wij ontvangen van onze leveranciers ook verzenddozen maar die zijn zijn meestal te groot om te gebruiken voor verzending naar jullie toe.  Maar opvulmateriaal van de leveranciers kan je wel vinden in een doosje van je van ons ontvangt.
  • Wanneer we producten in “omdozen” van de leverancier ontvangen, gebruiken we die voor verzending.
  • Wanneer mensen in de omgeving van Gouda wonen, kunnen ze uiteraard ook zelf de artikelen op komen halen, als ze toch in de buurt zijn.
  • Als opvulmiddel gebruiken wij o.a. “Flo-pak Bio”.  Dit zijn groene 8-vormige chips. Deze chips zijn gemaakt van mais, hierdoor zijn ze binnen 14 dagen 100% composteerbaar. Je kan ze hergebruiken, maar dus ook in de GFT-vuilnisbak doen!
  • Naast de groene chips gebruiken we ook ander opvulmateriaal waaronder papier, witte chips en bubbeltjes plastic. De laatste twee producten kopen wij zelf niet in, maar ontvangen wij van ons leveranciers om de producten veilig bij ons te krijgen. Dit opvul materiaal gooien we niet weg, maar geven het een twee leven. Geef jij het een derde leven?
  • Het is ook mogelijk dat je een doosje ontvangt die er minder netjes/ strak uit ziet. Dit komt omdat het doosje al eerder door het verzendproces is gegaan. Wanneer we een doosje voor de 2e keer kunnen gebruiken doen we dit graag met liefde voor de natuur.

Heb jij ideeën hoe we de verzending mogelijk nog duurzamer kunnen maken, laat het ons weten via het contactformulier!

Terug naar de kennisbank