Wat is PVP?

PVP is een van de ingrediënten in onze SLiCK KiDS producten.  PVP is de afkorting van Polyvinylpyrrolidon.  PVP geeft producten een extra fixerende kracht: het vormt een dun laagje over het haar dat helpt om het in de gewenste positie te houden. Het is ook een bindmiddel en helpt de viscositeit van een formule te regelen.

 De PVP die No Nasties SLiCK KiDS gebruikt bevat geen Micro-Plastic en is niet “plastic”.

Een klein beetje geschiedenis: 

Polyvinylpyrrolidon (PVP) werd voor het eerst gesynthetiseerd door de Duitse chemicus Walter Reppe en in 1939 werd een octrooi aangevraagd. Het kreeg uiteindelijk toepassingen in de geneeskunde, de farmacie, de cosmetica en de industriële productie en wordt nog steeds op grote schaal gebruikt.

Bij een snelle online zoekopdracht kan het zijn dat PVP “plastic” wordt genoemd. Er zijn geen officiële definities van sommige soorten kunststoffen. Op de een of andere manier kan een overtuigend argument worden aangevoerd of een polymeer als PVP al dan niet als plastic moet worden gedefinieerd.
Styreen / acrylaat / ammoniummethacrylaatcopolymeer is een soortgelijk materiaal. Elk materiaal dat kan worden herleid tot de term ‘plastic’, wordt onderzocht.

Als mensen ‘plastic’ zeggen, bedoelen ze meestal een hard plastic zoals een broodtrommel of speelgoed. Wanneer mensen microplastics zeggen, bedoelen ze kleine deeltjes van hard plastic die niet biologisch worden afgebroken en die door watersystemen en de oceanen kunnen bewegen. Deze twee polymere ingrediënten zijn geen vaste plastics maar worden opgelost en in oplossing gebruikt in het product. PVP is in water oplosbaar.

De fabrikant waar SLiCK KiDS haar producten laat samenstellen is de beste in Nieuw-Zeeland (en in de wereld) van natuurlijke producten en heeft SLiCK KiDS schriftelijk informatie verstrekt om te verklaren dat de PVP die in hun producten wordt gebruikt GEEN microplastic bevat.

 

%d bloggers liken dit: