fbpx

Gratis verzenden voor jou vanaf €65 (NL)

Wat zijn biologisch afbreekbare glitters?

De grootste hoeveelheid glitters wereldwijd wordt op dit moment gemaakt van verschillende soorten plastic. Glitters zien er heel gezellig uit, daarom zijn veel kinderen en volwassenen er ook dol op! Denk maar aan een feestje, kerst of een festival, meestal zie je glitters!

Vroeger waren mensen zich van geen kwaad bewust -toen ze de glitter “uitvonden”-. Je verwacht het misschien niet, maar inmiddels wordt steeds duidelijker dat glitters een van de grootste boosdoeners van microplastic in de oceanen!

De zo geheten Bio-Glitters zijn gemaakt een speciale biologisch afbreekbare cellulose film die composteerbaar is. De biologisch afbreekbare element van de glitter is gemaakt van duurzame geteelde eucalyptus bomen en bevat geen genetisch gemodificeerde materialen. De glitters worden geproduceerd en geoogst volgens de FSC®-standaard.

Welke voorwaarden zijn vereist om het afbreken van de glitters tot stand te brengen?
Warmte, water en zuurstof zijn nodig voor een effectieve biologische afbraak door micro-organismen. Biologisch afbreekbare kunststoffen zijn gemetaboliseerd door micro-organismen die het product omzetten in koolstofdioxide, water en biomassa. Dat betekend dat je de Bio-glitters prima in een potje in je kast laten staan zonder dat ze vergaan. De Bio-Glitters breken alleen af wanneer ze in contact komen met water of bijvoorbeeld je GFT pak.

Wanneer je meer informatie wilt over de Bio-Glitters die Sus n Eco aanbiedt klik dan hier.

Klik hier om terug te gaan naar de kennisbank.