fbpx
Bio-Glitter:

Ben jij (of je kindje) ook zo verliefd op glitters? Wij dus wel! Die sprankeling, fonkeling en glans die het geeft aan je lichaam, haar en kleren.. Wauw! Glitters zijn enorm populair. Maar het is ook een enorm probleem voor onze planeet! We weten allemaal dat micro plastic slecht is voor de planeet. Plastic glitters zijn niet anders dan micro plastic alleen dan vele malen groter.

Wij van Sus n Eco zijn daarom op zoek gegaan naar glitters die wel lief zijn voor ons milieu. En het is gelukt!

Biologisch afbreekbaar:

Onze Bio-Glitters zijn volledig biologisch van aard en biologisch afbreekbaar. In tegenstelling tot de traditionele glitter, die gemaakt is van plastic en vervolgens bekleed met een zeer fijne laag van folie, is onze Bio-glitter gemaakt van cellulose (plantweefsel).

Plastic glitters kunnen niet gerecycled worden, waardoor o.a. de plastic soep is ontstaan in onze oceanen. Onze Bio-glitters zijn anders omdat die wel biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer de Bio-Glitters in aanraking komen met water of andere natuurlijke bronnen zal het afgebroken worden, waardoor het geen schade kan brengen aan mens en natuur.

Welke voordelen hebben Bio-Glitters?

Onze Bio-Glitters zijn net zo glanzend en sprankelend als plastic glitters. Eigenlijk vinden wij ze net nog wat mooier! 😉

Bio-Glitters:

  • hebben een cellulosekern wat afgeleid is van hardhout (voornamelijk van de eucalyptus bomen) die afkomstig is van verantwoord beheerde en gecertificeerde plantages.
  • zijn biologisch afbreekbaarheid in zoet water en mariene milieus
  • de biodegradatie zal alleen worden ingezet in compost, bodem, afvalwater, zoet water of mariene milieus waar micro-organismen aanwezig zijn.
  • hebben een onbeperkte houdbaarheid, mits het wordt opgeslagen in een droge donkere, koele omgeving, niet in direct zonlicht, uit de buurt van directe warmtebronnen en niet blootgesteld aan micro-organismen. (We raden je wel aan om de bio-glitters binnen drie jaar te gebruiken om een optimale conditie te kunnen garanderen)
  • voelen zachter op je huid dan plastic glitters
  • geschikt voor water- en olie gebaseerde toepassingen
  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten en is allergenenvrij

De Bio-Glitters zijn te verkrijgen in verschillende kleuren (en maten). In de webshop kun je het actuele aanbod vinden.

We verkopen de Bio-Glitters in 2 verschillende hoeveelheden:  5 en 8 gram. De Bio-glitters zijn verpakt PET-flesjes met RVS dop zodat je ze gemakkelijk kan gebruiken.

Help jij mee aan het verminderen van de plastic soep door vanaf nu te kiezen voor Bio-Glitters in plaats van de plastic glitters?

Ben je benieuwd naar de producten van Bio-Glitter? Klik dan hier.