fbpx
BioLijf 

BioLijf is een biologische verzorgingslijn wat in Nederland is ontwikkeld en gemaakt door José Klompenmaker.

Sinds José bewuster in het leven staat, heeft ze ontdekt dat je aan de (vaak veel te) kleine lettertjes op verpakkingen kan zien wat er nu werkelijk in producten zit. Daardoor is ze gaan onderzoeken hoe dat anders kan.
Ze wilde bovendien geen chemische smeersels meer op haar huid, laat staan op dat van (haar) kinderen.  Je huid is ten slotte toch het grootste orgaan! En zo stap je van het een in het ander.  Al jaren maakte ze zalven van gecombineerde oliën en vetten en steeds meer kwam ze bij de ideale samenstelling.

Puur&Vet

Zodoende is in eerste instantie ook Puur&Vet ontstaan. Een simpel plasticvrij potje vet waar je eigenlijk alles mee kan! Intussen gebruikt ze het zelf als dagcrème, nachtcrème, voor droge handen, ellebogen, hakken, bij droge eczeem plekjes en omdat Puur&Vet lekker smelt en smeert ook perfect voor babymassage. Puur&Vet bevat veel cacaoboter en ruikt daardoor naar chocolaatjes. Maar wees gewaarschuwd, zo smaakt het niet!

Sheaboter

Daarna is José pure Sheaboter op de markt gaan brengen, want dát is toch een magisch spulletje!
Sheaboter hydrateert, beschermt, heelt én stimuleert de cel vernieuwing van de huid.  Verder is het rijk aan vitamine A, E en F en biedt het ook een lichte bescherming tegen de zon. Het is effectief tegen een droge huid, rimpels, zwangerschapsstriae, donkere vlekken, littekenweefsel, kloven, spierpijn, huidirritaties en eczeem. Sheaboter heeft een typische geur, omdat deze rauw is en biologisch. Sheaboter is een wat stugger goedje, waardoor het perfect is voor wanneer de koude lucht je huid uitdroogt. Ook bij kloven en heftigere huiddrama’s kan Sheaboter fantastisch helpen.

Zeep

Lets talk ZEEP! Veruit het meeste wat je in de winkel treft is chemisch, bestaat uit sls, parabenen en vele andere chemische middelen. Zelfs in de arganolie shampoo blijkt gewoon geen minigrammetje arganolie te zitten.. Dus ook daar zocht ze verder. José kwam uit bij echte zeep, zulke ouderwetse blokken uit “oma’s tijd”. Maar ook daar blijkt veel mogelijk te zijn..
Zo bevat veel zeep gewoon nog chemische middelen aangezien deze vaak gegeurd zijn met parfumolie. Wanneer het wel om echte zeep gaat bevatten veel zepen palmolie of zijn ze gemaakt van kokosolie.  Daardoor wordt het een best drogende zeep. Dus ook hier heeft het jaren experimenteren en proberen gekost voordat ze de ideale zeep had ontwikkeld.

Want ze is vooral moeder, geen verkoper, dus wat ze verkoopt moet goed zijn. Niet gewoon goed, maar goed genoeg voor het hele gezin! Dus dat is zeep gemaakt van voornamelijk biologische olijfolie, dat maakt namelijk de meest zachte zeep.

In de vloeibare BioLijf zeep zit ook een beetje kokosolie en castorolie, dat helpt schuimen, want eerlijk is eerlijk, schuim is leuk! José maakt gebruik van zout water en ze geurt de zeep enkel met etherische oliën.

Kortom BioLijf is werkelijk fantastisch! Al met al is Sus n Eco laaiend enthousiast dat we BioLijf hebben mogen toevoegen aan ons assortiment! Klik hier voor het actuele aanbod van BioLijf in onze webshop.

José legt heel graag nog uit waarom nu juist haar BioLijf zeep zo fantastisch is!

“Ik maak mijn BioLijf zeep via de hete methode, dat betekend dat ik door de zeep in een pan, op het fornuis, het verzepingsproces forceer. Alle echte zepen hebben een overvettingspercentage, dat is een percentage van vetten en oliën die in het verzepingsproces niet verzepen omdat de loog dan op is. Dus stel je hebt een volledig olijfoliezeep met een overvettingspercentage van 6%, dan zit er in het uiteindelijke stuk zeep 6% pure olijfolie die niet is verzeept. Lekker dus! Nu maak ik mijn vaste zepen met veel biologische olijfolie, biologische cacaoboter, biologische sheaboter, biologische kokosolie en wat castorolie. Als ik het ga verzepen houd ik 7% sheaboter achter, die voeg ik, samen met de klei en etherische olie pas toe aan de massa als deze het verzepingsproces al is door gegaan. Wat dus betekent… dat er in mijn zeep 7% pure sheaboter zit! En dat merk je!!”

Ben je ook zo benieuwd naar de producten van BioLijf? Bekijk ze hier.