fbpx
Wat is By Marij?
By Marij is de naam waar Marije Sorgdrager onder werkt. Marije maakt van tweede hands stoffen prachtige producten. Bij Sus n Eco verkopen we haar wattenschijfjes en toetenpoetsers.

Graag stelt Marije zich zelf aan je voor:

“Mijn liefde voor de natuur is al jong ontstaan. Een groot deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht in de natuur. We woonden midden in een bos in het Overijsselse landschap.

Inmiddels ben ik moeder van twee prachtige dochters.
Nu wil ik de planeet, met al zijn rijkdom, voor de volgende generaties goed achter laten. 

De bijdrage die ik daaraan lever is divers, van afval scheiden tot heel veel zelf maken (denk bijvoorbeeld aan wasmiddel) maar ik wilde het ook omzetten in iets tastbaars. Dit is de geboorte geweest van dé wasbare wattenschijfjes.

Inmiddels maak ik meer herbruikbare dingen zoals  cadeau zakjes van stof of badthee zakjes. Het weggeven ervan is altijd een feestje, de ontvangers zijn er namelijk zo blij mee!

Waar worden mijn producten van gemaakt?

Mijn producten worden gemaakt van materialen die anders weggegooid zouden worden.

Ik gebruik de goede delen van onder anderen versleten kleding en beddengoed. Eerst herstelde ik veel, maar er komt een moment dat herstel niet meer kan. Toch zag ik dan dat er nog een deel goede stukken stof waren, zonde om weg te gooien.

Eerst heb ik er wat poppenkleertjes van gemaakt maar hoeveel poppenkleertjes heb je nodig? Dus zocht ik het in andere dingen: wattenschijfjes dat werd het.

Met liefde en geduld zit ik achter mijn lock- en naaimachine, lekker aan tafel in de woonkamer.

Wie wordt nou niet vrolijk van kleurige wasbare wattenschijfjes en gezichtsdoekjes?

Liefs,

Marije Sorgdrager”

Je kan de producten van Marije vinden bij de Low Waste producten in de webshop.

Heb je een vraag voor Marije? Stel ze gerust via het contact formulier!