fbpx
Crayon Rocks – een natuurlijk krijtje met ingebouwde pen-greep! 

“Het eerste tekengerei van een kind is meestal een krijtje. Dat krijtje moedigt je kind aan om de duim, eerste en tweede vinger in een juiste pen-greep te gebruiken. Een echt goed krijtje vergt zeer weinig inspanning bij het kleuren. Eigenlijk moet het krijtje zoveel mogelijk op verf lijken. Mooie heldere krijtjes die soepel en gemakkelijk kleur afgeven aan papier helpen kleine vingers sterker te worden naarmate ze vaardiger worden.”

Deze prachtige uitspraken van Barbara Lee -de ontwikkelaar van Crayon Rocks- geven de bijzondere eigenschappen van dit krijtje weer.

Waarom zijn Crayon Rocks zo bijzonder? Door middel van dit filmpje kan je daar achter komen:

Pen-greep en fijne motoriek

In de eerste plaats kunnen (kleine) kinderen met Crayon Rocks® genieten van het tekenen en kleuren zonder frustratie. Het krijtje is fijn om tussen de vingers te houden en geeft zonder krachtinspanning intens en veel kleur af.  Daardoor hoeven kinderen hun handen, vingers en armen dus niet te forceren tijdens het kleuren. In de tweede plaats ze zijn ontworpen om de pen-greep en de spieren van een kind op een prettige manier te versterken! Crayon Rocks® ontwikkelen de fijne motoriek en bereiden de vingers voor op schrijfvaardigheid.

Zoals gezegd kinderen en volwassenen leren door het gebruik van de krijtjes een ontspannen greep te ontwikkelen die dus ook een juiste driepuntsgreep stimuleert!

Duurzaam en natuurlijk

Crayon Rocks® zijn natuurlijke sojawaskrijtjes, gemaakt van in de VS duurzaam geteelde sojabonen en gekleurd met mineralen pigmenten.  Daardoor ze zijn duurzaam, plantaardig en volledig non-toxisch!

Veelzijdig en praktisch

Crayon Rocks® zijn veelzijdig en geschikt voor “iedereen” (vanaf 3 jaar) die graag creativiteit toevertrouwt aan papier. Ze geven niet of nauwelijks af aan handen en kleding. Crayon Rocks® zijn zeer geschikt voor lijnwerk, voor het mengen en voor het creëren van brede stroken van kleur. Ze bieden daardoor eindeloze creatieve mogelijkheden, eveneens in combinatie met bijvoorbeeld waterverf en op bijzondere ondergronden zoals hout of zelfs stof.

Voor iedereen

Crayon Rocks® zijn bijzonder geschikt voor jonge kinderen (vanaf 3 jaar) met- en zonder speciale behoeften. Ze zijn ontwikkeld door een ‘special needs’ teacher. CrayonRocks® zijn geschikt voor gebruik thuis, in de kinderopvang, in scholen, bij therapie en ergotherapie om de fijne motoriek te ontwikkelen.

Kijk in onze webshop voor het assortiment van Crayon Rocks