Welke natuurlijke schmink is er?

Veel kinderen (maar ook volwassenen) worden met speciale gelegenheden geschminkt. Dat is natuurlijk dé ‘finishing touch’ om het geheel compleet te maken. Super leuk natuurlijk!

Maar wat de meeste mensen niet weten (of niet bij stil staan) is dat de meest verkochte reguliere schmink, niet goed is voor je huid.  Het kan allerlei narigheid (op langer termijn) met zich mee brengen, zoals eczeem, jeuk. Op korter termijn is het vooral: “hoe krijg ik na zo’n dag de schmink er weer makkelijk af? Vaak is het poetsen en boenen, waar je (kindje) niet vrolijk van wordt!

Daarom zijn wij als Sus n Eco op zoek gegaan naar een natuurlijker alternatief, gelukkig hebben we die ook gevonden in Natural Earth Paint.

Natuurlijke Ecologische Schmink

Natural Earth Paint heeft een natuurlijk ecologische schmink ontwikkeld. Deze natuurlijke schmink en body-paint is geheel natuurlijk en gemaakt van klei en pigment uit moeder aarde. Veel ouders en professionals vinden het fijn om te schminken met deze gezichtsverf en lichaamsverf omdat het makkelijk afwasbaar is, zonder dat je moet boenen of sporen achterlaat. Zelfs zonder zeep spoel je het eenvoudig af. Eenmaal op de huid aangebracht blijft het erg goed zitten en geeft het niet of nauwelijks af.

Gebruik deze schmink tijdens Carnaval, feesten, verjaardagen, op school, in de BSO en op kinderdagverblijven. Tijdens festivals en op nationale feestdagen zoals Koningsdag en tradities zoals Halloween, heb je snel een leuke tekening op de huid aangebracht die er makkelijk afgaat en je ook geen allergie* oplevert.

Deze natuurlijk schmink is gecertificeerd, niet giftig, vrij van nanodeeltjes, zware metalen, parabenen, phthalaten, formaldehyde, aardolie gebaseerde kleurstoffen en dierlijke producten zoals carmine.
Wel bevat het een zeer kleine hoeveelheid bijenwas.

Deze natuurlijke schmink is niet vergelijkbaar met de enorme tot in detail smeerbare schmink gemaakt in de chemische industrie. Realiseer je dat gezichtsverf nauwelijks natuurlijk kan zijn als het zo gedetailleerd smeerbaar is. Er zijn dan chemische processen aan vooraf gegaan en vele stofjes toegevoegd die dit realiseren. Deze natuurlijke schmink is een eenvoudige op te brengen schmink die iets dikker werkt dan dergelijke schmink. Dit vanwege het natuurlijk en onbewerkte karakter.

Echter met juiste hoeveelheden water, goede kwasten en een beetje oefenen biedt deze verf oneindige mogelijkheden en benadert het de professionele kunstwerken. Te dik (geworden)? Meng een beetje apart in een bakje met een druppeltje water of natuurlijke gezichtsolie.


En.. ben je al overtuigd om vanaf nu gebruik te maken van de natuurlijke schmink van Natural Earth Paint?

Kijk voor het actuele assortiment in de webshop!

 

 Tips en technieken voor het gebruik van Natural Earth Paint schmink!

  • De schmink is ongeveer 2 jaar houdbaar vanaf de datum op verpakking: zorg wel dat je de potjes steeds goed afsluit, want indrogen is mogelijk.
  • Ingedroogd? Is mengen met water en/of een beetje gezichtsolie voor hernieuwd gebruik.
  • Gebruik geen vieze kwasten en houd de inhoud van het potje schoon. Werk niet vanuit het potje.
  • Neem de tijd om de schmink te laten drogen tussen het opbrengen over elkaar, om een meer professionele en gedetailleerde uitstraling te krijgen.
  • Gebruik het make-up sponsje om kleuren te mengen, een zachte, wazige look te creëren, of het gehele gezicht met één kleur te bedekken.
  • Gebruik kleine borstels en oogschaduw applicators voor fijne details. Spoel alle penselen (met zeep) en water na gebruik, zodat ze klaar zijn voor uw volgende applicatie.
  • Om de droogtijd van verf te versnellen, kan maiszetmeel over natte schmink worden gepoederd.
  • Meng kleuren om een breder scala aan kleuren te krijgen (onthoud, rood + geel = oranje, blauw + rood = paars ..)
  • Gebruik zwarte of violette kleuren om te kleuren donkerder te maken.
  • Maak de applicators vochtig voordat je ze in verf doopt om een meer vloeibare verf te maken. Gebruik een apart schoteltje of potje om met het vloeibaar maken te experimenteren tot de gewenste massa.

 

Ingrediënten:
Ingrediënten: gedestilleerd water, natuurlijke klei en minerale pigmenten, organische ricinuszaadolie, gecertificeerde biologische bijenwas, Certified Organic Shea Nilotica (Fair-trade shea boter), cetearylalcohol (uit natuurlijke plantaardige oliën), carrageen zeewier, olijf-emulsie (olijvenbereidingen emulgator), en minder dan 1% Optiphen (een formaldehyde-vrij en parabenen-vrij conserveermiddel).

De natuurlijke schmink van Natural Earth Paint is met de hand gemaakt in Oregon, USA.

 

* tenzij allergisch voor één van de bestanddelen.

 

Klik hier om terug te gaan naar de kennisbank.

 

%d bloggers liken dit: