Make-up dilemma:

Stel je moeder is een bedrijf begonnen, omdat jij als 3 jarige net als zij make-up op wilde, maar nergens in de wijde omgeving was veilige kindermake-up te vinden…

Ze heeft nu dozen vol met verschillende soorten goede kindermake-up. Binnen hand bereik nog wel, maar ze verkoopt het aan volwassenen voor andere kinderen Gelukkig vind je het heel leuk om andere kinderen blij te maken, door bijvoorbeeld mee te helpen met de bestellingen inpakken.

Als je moeder nieuwe veilige make-up heeft gevonden, die uitgetest moet worden ben jíj de eerste die dat mag doen! En dat doe je met alle liefde. (As we speak -sept 2021- is er weer een nieuwe merk onderweg om te testen)

Dit is een korte beschrijving van een stukje uit het leven van onze dochter..

Litlle dilemma:  

Onze dochter is sinds deze maand 8 jaar. Sinds haar feestje afgelopen woensdag  gaat ze als piraat naar school (lees: met regenboog bandana en kapot gescheurd T-shirt wat zelf betekend is met een prachtige doodskop💀). Dit vind ik helemaal prima, zolang zij zich er goed bij voelt. Ze gaat geregeld met de ‘mooiste’ combinaties qua kleuren en printen kleding de deur uit. Als zij zich er goed bij voel, why not?!

Maar nu.. ze heeft al meerdere keren aangegeven dat ze make-up op wil als ze naar school gaat.
Ik vind haar daar eigenlijk nog wel iets te jong voor.  Waarom?! Een gevoel..
Met gelakte nagels de deur uit óf met een feestje of andere een bijzondere gelegenheid dan mag ze wat mij betreft los gaan. Ik help haar vaak wel, om het netjes te maken. Hier vraagt ze ook zelf om.

Maar op een gewone dag met make-up naar school toe! Ben ik nu zo ouderwets of is dit een dilemma waar meer ouders tegenaan lopen?  

Plaatje ter illustratie -niet onze dochter-

Hoe denk jij hierover? Wanneer mag jouw kind met make-up naar school? Of überhaupt de straat op? 

En laat je haar dan helemaal haar gang gaan? Dus met dikke blauwe oogschaduw, “kabouter” roze wangetjes en iets uitgeschoten lippenstift? Of help je dan om het iets subtieler aan te brengen?

 

 

Hoe ga jij er mee om? Laat het achter onder dit bericht of stuur ons een berichtje via Instagram 

 

%d bloggers liken dit: