fbpx
Kindermake-up zonder troep

Zoals je in mijn eerdere blog over veilige nagellak hebt kunnen lezen.. (Nog niet gelezen? Klik hier.)
Loopt hier een minimie van 6 rond die graag doet wat haar mama ook doet. Wanneer ik mij aan het opmaken ben, wil zij ook dolgraag make-up op. Voor mezelf heb ik biologische make-up van o.a. het merk Lavera en Lady Green. Maar om dochterlief daar mee los te laten gaan vind ik eigenlijk niet zo’n goed idee. Daarbij de kleuren die ik gebruik, spreken kleine meisjes niet echt aan..

De wereld van volwassen troep vrije make-up is al niet echt enorm groot. (Gelukkig wordt hij wel steeds groter!) Daardoor is de wereld van kleine meisje make-up helemaal lastig te vinden..

Ik startte mijn zoektocht:

Na mijn zoektocht voor veilige, gifvrije nagellak was mijn tweede zoektocht dus naar kinder make-up wat veilig is voor de kinderhuid. In de stenen winkels kon ik niks niet vinden. Mensen keken me raar aan als ik er naar vroeg. Gek toch?!

Naja dan vraag ik het maar aan mijn grote vriend Ecosia (duurzame Google). Daar kwamen wel een paar hits uit, maar dat was niet wat ik zocht.. Veelal omdat het een reclame was van een gigant die alle zoekwoorden rondom kinder make-up heeft “geclaimd”. Of schmink wat ook naar voren komt.. Maar ja dat zoek ik dus niet.. Mijn zoektocht heeft best een aantal weken gekost, omdat ik het maar niet kon vinden. In Nederland en Europa heb ik helaas geen merken gevonden die veilige, troepvrije make-up voor kinderen verkopen. In de VS is wel een make-up lijn voor kinderen, maar die sprak mij niet aan en wat enorm prijzig..

Onveilige stoffen:

Eigenlijk is het schrikbarend! Als je bedenkt dat er in veel reguliere kinder make-up stoffen zitten die er voor kunnen zorgen dat je kindje een allergische reactie krijgt of dat het de huid volledig afsluit. Waardoor het niet meer kan ademen. Sommige stoffen zijn hormoonverstorend of zelfs kankerverwekkend wanneer ze de huid van je kindje binnen dringen..
Nou, dát doen ze wanneer je kindje lekker aan het smeren is met de make-up! De huid van een kind is namelijk een stuk minder dik dan van een volwassenen, waardoor het veel sneller in de huid en daarna in de bloedbaan wordt opgenomen.

No Nasties:

Na lang zoeken, kwam ik uiteindelijk uit in Australië bij het merk No Nasties. (Het verhaal achter No Nasties weten? Klik hier). De producten van No Nasties blijven op de huid liggen. Het natuurlijke mica (de basis van de meeste producten van No Nasties) is “te groot” om in de huid te kunnen trekken. Waardoor het er op blijft liggen en je het er dus veel makkelijk af kunt halen! Daarnaast bevatten de producten van No Nasties allemaal natuurlijk producten zoals zoete amandelolie, biologische bijenwas, sheaboter en pure mandarijn schil olie. Dat klinkt liever voor de huid dan parabenen, sulfaten en synthetische kleurstoffen toch?!

Ik ben overtuigd.. en jij?!

Even voor de duidelijkheid: dochterlief gaat niet naar school o.i.d. met make-up op hoor. Ze gebruikt de make-up als schmink, soms letterlijk! Dan smeert de ze oogschaduw op haar neus of de lipgloss op haar wangen. (Lekker laten gaan!) Gelukkig is dat met de kindermake-up van No Nasties géén probleem!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *