Gratis verzenden voor jou vanaf €65 (NL)

Biologische afbreekbare Orbeez (of ook wel Waterbeads).

Sinds een tijdje hebben we Eco-friendly Orbeez in ons assortiment. Onze dochter speelt er geregeld mee. En stiekem vind ik ze persoonlijk ook erg fijn aanvoelen. Ze voelen zo glad en glibberig aan waardoor je zintuigen geprikkeld wordt.

Maar wat zijn Waterbeads eigenlijk?

Voor de mensen die niet weten wat Orbeez zijn, het zijn piepkleine balletjes. Ongeveer ter grote van een maanzaadje voordat ze in water worden gedrenkt, waarna ze ongeveer 150 keer hun oorspronkelijke grootte kunnen krijgen. Dus ze groeien enorm! Er zijn veel verschillende soorten Orbeez te koop. De meeste die verkocht worden zijn niet ecologisch verantwoordt, omdat ze niet geheel afbreken in de natuur. Deze waterbeads van No Nasties zullen na een tijdje -onder de juiste omstandigheden- (ik leg je zo uit hoe) voor 100 procent afbreken.

Hoe maak je ze?

Om ze te laten groeien, doe je ze in een grote kom.

Je schenkt er zo’n 1,5 liter water bij.

Dan mag je ze zo’n 5 tot 8 uur met rust laten. Het leukste is om wel geregeld even te kijken, hoe de Orbeez groeien. Zo leuk om te zien! 😀

Tip van een Pro – “Gebruik warm tot heet (niet net gekookt) kraanwater voor een snellere groei. 

Als ze in zo’n 5 tot 8 uur zijn gegroeid, gooi je het overtollig water uit de bak. En voila: je hebt een kom vol met enorm gladde, kleurrijke en veerkrachtige balletjes!

 

Na een aantal dagen krimpen je Orbeez, laat ze dan in schoon water weer groeien.
Ze zijn dan weer helemaal klaar om mee te spelen! Je kan de waterparels gebruiken, tot ze uit elkaar vallen.

Wat kan je er mee doen?

Dat is wat dit product zo geweldig maakt, het is namelijk voor alle leeftijden vanaf 4 jaar!

Kinderen vanaf 4 jaar:
Kleurensortering, waterspel, tellen, kleurrijke speeltuin (in een kom), fantasie koken, zintuiglijk spel, fijne motoriek, stuiteren, rollen, sprookjestuinen, een ballenbad voor poppetjes of dieren een sprookjesregenboog maken of in het bad. (BELANGRIJK: vergeet niet ze er dan niet uit te zeven voordat je de stop eruit haalt!)

Grotere kinderen:
Zintuiglijk spel, schatten, stuiteren, sprookjesachtige tuinen, landerijen van dinosauriërs, kleurensortering, in het bad (BELANGRIJK: vergeet niet ze er dan niet uit te zeven voordat je de stop eruit haalt!), Geweldig om te laten zien en er over te vertellen.

Volwassenen:
Natalia (eigenaar No Nasties): “Ik ben dol op het gevoel van waterparels! Volledige disclaimer, ze zijn verslavend om mee te spelen! In een prachtige glazen kom op de bank zijn ze mooi en kleurrijk en het gevoel ervan is zo stressvrij. Dompel je hand in een kom van deze en ze voelen geweldig!”

Carola: (eigenaar Sus n Eco):  “Wanneer mijn dochter met de Orbeez speelt, kan ik er eigenlijk niet vanaf blijven. Ze voelen zo fijn aan. Als ik mijn hand er instopt en dan met de waterparels gaat spelen lijk ik meer te ontspannen. Heerlijk gevoel!”

 

Wat te doen als je klaar bent:

Deze  Orbeez zijn 100 procent biologisch afbreekbaar. Je legt ze in je tuin (of bij je planten in de pot) als je klaar bent en bedek ze daarna met (pot)grond. Let wel op dat je de Orbeez niet los in de tuin legt i.v.m. verstikkingsgevaar van dieren.

De uit elkaar gevallen Waterparels behandel je hetzelfde als hier boven omschreven.

 

Belangrijk: Voorzorgsmaatregelen en veiligheidsinformatie!

Deze waterparels zijn niet giftig en 100% biologisch afbreekbaar. Deze moeten als water worden behandeld en mogen niet in contact komen met vochtgevoelige oppervlakken of elektrische apparaten. Bewaar het geëxpandeerde product (wanneer ze gegroeid zijn) niet in direct zonlicht.

Buiten het bereik van kinderen onder de 3 jaar houden – Kan verstikkingsgevaar opleveren!

Houd niet-geëxpandeerde waterparels (wanneer ze niet gegroeid zijn) uit de buurt van kinderen onder de 6 jaar omdat ze een gevaar voor opname vormen. Wanneer je ze klein inslikt groeien ze ook in het lichaam.

 

Wil je de Eco Friendly Waterbeads aanschaffen? Klik dan hier om naar de webshop te gaan